Tämä ihanan pehmeä appelsiinitorttu katosi pöydältä hetkessä :) Itse pidän näistä irtopohjavuokaan

tehtävistä leivonnaisista, kun ei tarvitse sen ihmeemmin nostella kakkuja ylös vuoan pohjilta.

 

Pohja: 

4 munaa

2 dl sokeria

1,5dl perunajauhoja

1 dl venhäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

1 appelsiini (kuori ja mehu)

2 munaa

1,25 dl sokeria

75g voita

2 dl kuohukermaa

Rainbow leivontavalkosuklaa levy

 

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhteen sekoitellut kuivat aineet ja kaada taikina irtopohjavuokaan.Paista 175 asteessa

noin 25min. Täytettä varten keitä appelsiinin mehusta ja kuoresta, minusta, sokerista ja voista kiisseli. Kun kiisseli on jäähtynyt, sekoita se

kermavaahtoon. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kumoa täyte pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa.