Tämä ihanan pehmeä appelsiinitorttu katosi pöydältä hetkessä :) Itse pidän näistä irtopohjavuokaan
tehtävistä leivonnaisista, kun ei tarvitse sen ihmeemmin nostella kakkuja ylös vuoan pohjilta.
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1 dl venhäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 appelsiini (kuori ja mehu)
2 munaa
1,25 dl sokeria
75g voita
2 dl kuohukermaa
Rainbow leivontavalkosuklaa levy
Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhteen sekoitellut kuivat aineet ja kaada taikina irtopohjavuokaan.Paista 175 asteessa
noin 25min. Täytettä varten keitä appelsiinin mehusta ja kuoresta, minusta, sokerista ja voista kiisseli. Kun kiisseli on jäähtynyt, sekoita se
kermavaahtoon. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kumoa täyte pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Kommentit