Helppo ja herkullinen ohje juustosarviin. Minulla on ollut tapana tehdä näitä aina silloin kun jääkaapissa seikkailee juuston kanta, josta on mahdoton enää ottaa juustohöylällä siivuja.

 

 

Taikina: (16kpl)

3 dl vettä

50g hiivaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

150g sulatettua margariinia 

8 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

juustoraastetta maun mukaan

 

Voitelu:

kananmuna

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muna ja suola. Lisää vehnäjauhoja kunnes taikina on kiinteä pallo ja vaivaa joukkoon margariini. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, jaa kumpikin kahdeksaan osaan taikinapyörällä ja lisää juustoraastetta kolmioiden leveimpiin päätyihin.

 

 

Rullaa kolmioista sarvia, voitele munalla ja paista 200 asteessa 12 minuuttia.