Resepti meni huushollissa kuin kuumille kiville, kanttaa ehdottomasti kokeilla. Käärön sisään voi laittaa ihan mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy.

 





Taikina:

800g jauhelihaa

1,5 tl suolaa

2 munaa

mustapippuria

2 tl sinappia

1 tl paprikajauhetta

1,5dl korppujauhoja

1dl maitoa



Täyte:

4 sipulia

1 valkosipulinkynsi

voita

suolaa

  2 1/2 dl juustoraastetta

3 viipaletta cheddar sulatejuustoa

juustokuminaa

korianteria

cayennea



Päälle:

2 pkt pekonia





Sekoita maito ja korppujauho keskenään ja anna paisua hetken aikaa. Jos korppujauho meinaa turvota liian kovaksi, lisää seokseen maitoa. Sekoita jauhelihaan korppujauhoseos, suola, munat, mustapippuri, sinappi ja paprikajauhe, ja vaivaa hyvin sekaisin.



Taputtele taikina veteen kostutetuilla käsillä levyksi hieman pienemmäksi kuin leivinpaperi joko kelmun tai leivinpaperin päälle. Kuullota pienityt sipulit ja puristettu valkosipuli paistinpannulla voissa ja lisää sekaan ripaus suolaa. Ripottele hieman cayennea jauhelihalevyn päälle. Lisää paistettut sipulit, joiden päälle voit ripotella juustokuminaa. Sipulien päälle lisää juustot ja lisää mausteeksi vielä korianteria. Kääri jauheliha leivinpaperin/kelmun avulla rullalle.



Tee pekonista haluamasi ristikko, samankokoinen kuin jauhelihasta tekemäsi levy. Kun ristikko on valmis käännä jauheliharulla kelmun/leivinpaperin avulla pekoniristikon päälle ja peitä rulla pekonilla.

 





Paista uunissa 175 astetta reilu tunti. Rulla päästää aika paljon nesteitä, jolloin rullan alla olevat pekonit saattavat kostua ja olla hieman veteliä. Muutoin pekonista tulee ihanan rapea. Rullan voisi paistaa vaikka ritilän päälle, jolloin neste valuisi pellille.