Tässä resepti mehevään arabialaiseen maustekakkuun. Taikina riittää yhteen suureen kakkuun tai kahteen pieneen

 

 

Taikina:

200g margariinia

3,5 dl sokeria

3 munaa

2 dl kermaa

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl soodaa

0,5 tl leivinjauhetta

0,25 tl suolaa

1 tl kanelia

0,5tl muskottia

2rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1,5 tl kardemummaa

1 dl mantelijauhetta

 

Kuorrutus:

50g margariinia

1 keltuainen (voi jättää pois)

6dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl kanelia
 

4tl kahvia

 

Taikinaa varten sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan. Lisää vuorotellen kuiva-aineseosta ja kermaa. Paista 175 asteessa noin tunti, riippuen kakun koosta. 

 

Kakun jäähdyttyä sekoita päällisen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutteeksi. Jos kuorrute on liian paksua vatkaa joukkoon vettä tai kahvia, maun mukaan. Kuorrutteen tulee olla paksua, mutta tarpeeksi pehmeää jotta sen voi helposti levittää kakun päälle.