Tässä resepti mehevään arabialaiseen maustekakkuun. Taikina riittää yhteen suureen kakkuun tai kahteen pieneen
Taikina:
200g margariinia
3,5 dl sokeria
3 munaa
2 dl kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl kanelia
0,5tl muskottia
2rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa
1 dl mantelijauhetta
Kuorrutus:
50g margariinia
1 keltuainen (voi jättää pois)
6dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
4tl kahvia
Taikinaa varten sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan. Lisää vuorotellen kuiva-aineseosta ja kermaa. Paista 175 asteessa noin tunti, riippuen kakun koosta.
Kakun jäähdyttyä sekoita päällisen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutteeksi. Jos kuorrute on liian paksua vatkaa joukkoon vettä tai kahvia, maun mukaan. Kuorrutteen tulee olla paksua, mutta tarpeeksi pehmeää jotta sen voi helposti levittää kakun päälle.
Kommentit