Perinteisestä Coleslawista poiketen tein porkkanaisen version, kun niitä viime kevään kylvöstä ilmaantuikin runsaasti. Perinteestä poiketen lisäsin myös valkosipulia.

 

 

500g valko- tai vashaiskaalia tai suippokaalia

3 reilunkokoista porkkanaa

2dl majoneesia

2tl vettä

ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

1/4 tl valkosipulijauhetta

 

Leikkaa kaali mahdollisimman ohueksi suikaleeksi. Raasta porkkana suikaleeksi tai leikkaa ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimapuukolla. Sekoita suikaleiden joukkoon suola, sokeri, valkosipuli ja pippuri. Lisää majoneesi ja lopuksi vesi, jotta salaatista tulee notkeampaa. 

Tämä salaatti kestää hyvin maustua yön yli jääkaapissa, jolloin porkkanakin pehmenee mukavasti.