Äitini hyvä resepti mustikkapiirakkaan. Piirakan pohja sopii myös hyvin omenapiirakkaan. Lisäkkeeksi vaniljakastike, jonka reseptin opin jo peruskouluaikaan.







Pohja:

5 kkp vehnäjauhoja

2 kkp sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 dl kermaa

1 kkp sulatettua margariinia

3 munaa



Päällinen:

1 l pakastemustikoita

sokeria maun mukaan

3 rkl vehnäjauhoa



Vaniljakastike:

3dl maitoa

1 muna

2 rkl sokeria

2-3 tl perunajauhoa

1 tl vanilljasokeria



Sekoita kaikki pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi kulhossa ja levitä leivinpaperille tasaiseksi kerrokseksi. Keitä pakastemustikat kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauho sitomaan mustikoista irronnutta nestettä. Levitä mustikat pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Piirakka paistetaan 175 asteessa noin 20 minuuttia, uunista ja piirakan paksuudesta riippuen.



Vaniljakastiketta varten sekoita kaikki muut aineet paitsi vaniljasokeri kierrevatkaimella kattilassa ja lämmitä kunnes seos alkaa sakenemaan. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri.